Ultimele stiri

Profesorii din Timiș, în vizorul inspectorilor școlari după rezultatele slabe obținute de elevi la simulări

bac

Profesorii care predau Matematica sau Limba și Literatura Română elevilor de clasa a VIII-a din județul Timiș trebuie să-și facă mai bine treaba. Cornel Petroman, inspectorul școlar general, este de părere că o parte din vină pentru rezultatele foarte slabe obținute de elevi la simulări o au și profesorii și tocmai de aceea directorii școlilor au primit ordine să verifice mai atent modul în care își desfășoară orele.

“Le-am recomandat directorilor să-I urmească pe profesori la clasă, să recomande îmbunătățiri în activitatea pe care o au în timpul orelor, să controleze dacă dascălul este punctual, dacă subiectele tratate corespund cu programa școlară sau dacă evaluările fiecărui copil sunt ritmice”, a spus, ieri, Cornel Petroman.

Toți elevii de clasa a VIII-a și a XII-a din județul Timiș vor avea parte de o pregătire suplimentară în afara orelor de curs. De asemenea, inspectorul școlar general al județului Timiș îi va convoca în ședință pe toți directorii școlilor unde un număr mare de copii a obținut note sub cinci la simulări în încercarea de a găsi măsuri pentru îmbunătățirea pregătirii elevilor.

“Este necesară o pregătire suplimentară a elevilor, școala decide cum se face, dar se va face. Învățarea e o muncă și nu e prea plăcută. Elevii vor trebui să se aplece mai mult pe conținutul pe care îl au de asimilat, să învețe și acasă. Și părinții trebuie să fie mai atenți pentru că elevul nu învață doar la școală, ci și acasă”, a mai precizat Cornel Petroman.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*