Ultimele stiri

Prognoza METEO pe trei luni. Cum va fi VREMEA până în septembrie

mare

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni. În iulie, în sud-estul și vestul țării, temperaturile vor avea valori peste normele climatologice normale. În restul regiunilor se vor încadra în normalul perioadei. Dacă în mod normal, media temperaturii multianuale luna este de 19 grade Celsius, în luna iulie 2014 cea mai scăzută medie, izolat în nordul țării va fi de 18 grade. În restul țării, media va fi cuprinsă între 20-22 de grade Celsius și chiar 24 în sudul extrem.

Va fi foarte cald în luna iulie, potrivit datelor ANM. Meteorologii spun că va fi un deficit al precipitațiilor în cea mai mare parte a țării. Dacă în mod normal aveam o medie de 78 litri pe metru pătrat, în cea mai mare parte a țării, în luna iulie, media multianuală lunară va fi cuprinsă între 40 și 60 de litri/mp. Excepție va face tot nordul, unde precipitațiile vor fi de aproximativ 80 l/mp.

În luna august 2014 va fi mai cald decât în iulie. În centrul și nordul țării temperaturiile se vor încadra în media multianulă lunară de 18 grade Celsius. În restul teritoriului, temperaturile vor avea valori ridicate, între 20 și 22 de grade. Și precipitațiile vor fi sub media multianuală lunară de 64 l/mp. Precipitațiile vor fi cuprinse între 20 și 60 l/mp.

Luna septembrie 2014 continuă cu temperaturi de vară, peste media de 15 grade Celsius în sud, sud-est și vest. Mediile din luna septembrie vor fi între 14 și 18 grade Celsius. În schimb, precipitațiile vor fi apropiate de limitele climatologice de 45 l/mp. În sud și est, vor fi, în medie de 40 l/mp și în vest, centru și nord vor fi de 60 l/mp, scrie dcnews.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*