Ultimele stiri

Program de dezvoltare UNIC în România destinat studenților de la Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Casa Regală

principele nicolae al romaniei

Universitatea de Vest din Timișoara derulează un program educațional complementar unic în România, EDU for Life. Cu o durată de trei ani, acesta se adresează tuturor studenților universității, însă în primul an vor beneficia doar 500 de tineri interesați.

EDU for Life este un sistem extracurricular și non-formal care ajută viitorii absolvenți să își dezvolte abilitățile personale și, totodată, să se evidențieze în fața viitorilor angajatori. Acest program oferă studenților posibilitatea de a învăța cum să-și transforme cunoștințele dobândite în cadrul cursurilor, în cunoștințe aplicabile în orice situație profesională.

Față de cursurile și seminariile regulate, viitorii absolvenți, prin implicarea activă în acest program, vor participa la diferite ateliere de lucru, vor fi parte din diferite cluburi și societăți studențești, vor dobândi competențe în domeniul limbilor străine, vor dobândi competențe de organizare și vor deveni ambasadori ai proiectului sau mentori pentru alți viitori absolvenți.

În conferința de lansarea, în susținerea programului, a participat Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, The Duke of Edinburgh’s International Award România aflându-se sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României. “Am fost în Africa, moment în care am urcat pe Muntele Kenya. Mi-a fost frig, eram ud, murdar, uram pe oricine și pe orice pentru că, după trei zile de mers, încă nu ajunsesem în vârful muntelui. În total, am urcat muntele de șase ori, iar de cinci ori în calitate de lider. De ce atât efort? Pentru a admira priveliștea impresionantă a răsăritului de soare deasupra norilor, cea mai minunată priveliște din viața mea. Această experiență m-a ajutat să mă dezvolt din punct de vedere personal”, a povestit Principele Nicolae al României.

“Programul își propune să aducă mai aproape studenții UVT de piața muncii, să îi sprijine în dezvoltarea și identificarea acelor aptitudini solicitate de către angajatori. Universitatea trebuie să însemne mai mult decât definiția clasică a acesteia. Ea trebuie să ofere tinerilor acel puls de valoare care face diferența pe o piață tot mai competitivă. Am convingerea că proiectul EDU for Life și programul The Duke of Edinburgh’s International Award vor contribui semnificativ la aceste deziderate ale noastre”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*