Ultimele stiri

Programul ”Locuri de muncă subvenționate pentru TINERI” în cadrul IMM-urilor îți oferă șansa unui job!

Universitatea ”TIBISCUS” din Timișoara și Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism organizează în data de 11 noiembrie 2014, ora 12, la Hotel Boavista, o sesiune de informare privind proiectul ”Locuri de muncă subvenționate pentru Tineri”.

În cadrul evenimentului, se va semna protocolul de colaborare între Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism și Universitatea ”TIBISCUS” din Timișoara, în cadrul Schemei de ajutor minimis ”Locuri de muncă subvenționate”.

Obiectivul schemei de ajutor minimis ”Locuri de muncă subvenționate” îl constituie dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale tinerilor absolvenți ai unei instituții de învățământ secundar și terțiar în 2014, aflați în tranziție, de la școală la viața activă, prin învățarea la locul de muncă și subvenționarea locurilor de muncă. Astfel, întreprinderile mici și mijlocii și microîntreprinderile vor primi subvenții dacă vor angaja tineri absolvenți din promoția 2014, pe o perioadă de minim 6 luni și maxim 12 luni.

Ajutorul de minimis se acordă IMM-urilor, sub formă de sume nerambursabile, pentru acoperirea cheltuielilor salariale complete cu angajații noi, în limita a 1.575 de lei pe lună pentru studii medii și 2.328 de lei pe lună, pentru studii superioare. Valoarea maximă a subvenției acordate pentru plata salariului net este de 900 de lei pe lună, pentru studii medii și de 1300 de lei pe lună, pentru studii superioare.

La eveniment, vor participa, în calitate de invitați speciali, Maria Grapini, din partea Departamentului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism, Anca-Laura Ionescu – Secretar de Stat și Adrian Pășcuță – Șef Oficiul Teritorial pentru IMM și Cooperație.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*