Ultimele stiri

Programul „Școala Altfel” și la Aeroportul Internațional Timișoara. Ce surprize îi așteaptă pe elevi

aeroport timisoara

Aproape 1000 de elevi şi copii de grădiniţă, însoţiţi de 100 de profesori, învăţători, educatori dar şi părinţi, s-au programat să viziteze Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia, săptămâna viitoare în perioada 6 – 10 aprilie, când are loc programul “Şcoala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Cei mici, însoţiţi de angajaţi ai aeroportului, vor afla date despre istoria aeroportului şi vor parcurge toţi paşii pe care îi face un pasager de la sosirea în aeroport: check-in, controlul documentelor de călătorie, controlul de securitate a persoanelor şi bagajelor, până la îmbarcare. De asemenea, ei vor putea să vadă operaţiunile care se desfăşoară în aeroport: decolarea şi aterizarea unei aeronave şi toate pregătirile care au loc în jurul acesteia cum ar fi alimentarea cu combustibil, debarcarea sau îmbarcarea pasagerilor şi a bagajelor, asistenţa echipajelor de pompieri.

Grupurile programate în această perioadă sunt din Timişoara, din judeţul Timiş şi din judeţul Hunedoara. Fiecare elev va primi la sfârşitul vizitei câte o diplomă.

“În fiecare an, sute de copii ne trec pragul pentru a vizita aeroportul. De aceea este firesc ca şi în cadrul programului “Şcoala Altfel” să fim alături de şcoli şi grădiniţe pentru a oferi copiilor o zi interesantă la aeroport. Chiar dacă pentru noi însemnă un număr mare de vizitatori într-un timp foarte scurt, credem că astfel ajutăm la promovarea aviaţiei şi la atragerea copiilor şi tinerilor spre acest domeniu”, a spus Dan Idolu, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*