Ultimele stiri

Proiect de cinci milioane de euro la Universitatea de Vest din Timișoara pentru consilierea în carieră a studenților

consiliere in cariera

“Studenții de azi, profesioniștii de mâine” este numele unui proiect în valoare de aproape cinci milioane de euro, finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, pe care Universitatea de Vest din Timișoara vrea să-l implementeze în următoarea perioadă.

În cadrul acestuia, 5.000 de studenți din întreaga țară, dintre care 800 înscriși la UVT, vor fi consiliați în carieră, începând cu viitorul an universitar. “Motivația proiectului este foarte importantă pentru că vizează inserția pe piața muncii a absolvenților. Universitatea  de vest din Timișoara nu-și dorește să scoată pe piață doar specialiști, ci să scoată absolvenți care să fie capabili să se adapteze diverselor locuri de muncă. Cele mai căutate meserii din ziua de azi, probabil că nu existau acum 15-20 de ani, în acest context, absolvenții trebuie să fie foarte bine pregătiți, să aibă anumite competențe care să le dea șansa de a se adapta acestor noi meserii”, a precizat, astăzi, Mădălin Bunoiu, prorector al Universității de Vest din Timișoara.

Pentru a fi stimulați să se înscrie în proiect, studenții vor fi recompensați și financiar cu o sumă de 500 de lei. În cadrul proiectului, studenții vor fi consiliați în carieră de către specialiști astfel încât să aleagă cea mai potrivită meserie pentru ei, vor învăța cum să facă față unui interviu, dar vor avea posibilitatea și de a vizita companiile în care își doresc să lucreze după finalizarea studiilor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*