Ultimele stiri

Proiect de lege privind bonurile de masă: Angajatorii vor plăti mai puţin la stat

tichete de masă

Bonul de masă tipărit pe hârtie ar putea să dispară. Ministerul Finanţelelor a pregătit un proiect de lege care va permite acordarea tichetelor şi pe un card special. Salariaţii ar urma să primească mai multe bonuri de masă, în cazul în care lucrează în ture sau mai mult de 8 ore pe zi.

1,8 milioane de români primesc în fiecare lună tichete de masă. Fiecare angajat primeşte un număr de tichete egal cu numărul de zile lucrate. După ce sistemul electronic va fi implementat, toate aceste tichete vor fi transferate pe un card electronic ce va fi încărcat cu valoarea tichetelor pe care ar fi urmat să le primească angajatul.

Folosirea bonurilor în format electronic nu va fi însă obligatorie. Angajatorii vor putea să aleagă între tichetele de hârtie şi cele pe card.

„Oamenii trebui să se ducă la acele magazine care sunt echipate pentru a accepta cardurile. Nu este un card bancar. Nu pot fi puşi bani pe acest card sau extraşi bani de la ATM”, a explicat Jean Istasse, director emitent de tichete valorice.

Dacă proiectul Ministerului Finanțelor va intra în vigoare, angajații care lucrează în ture și cei care fac ore suplimentare vor primi mai multe tichete. Angajatorii apreciază măsura pentru că vor plăti mai puţin la stat.

„Tichetul de masă este impozitat cu doar 16%, aceeași sumă plătită pe statul de plată ar fi taxată undeva în jur de 40%, adică angajatul ar lua în mână echivalentul a 60% din sumă”, a spus Adela Cristea, managerul unei firme de consultanţă.

Totodată va fi eliminată limita cu privire la numărul de bonuri ce pot fi folosite zilnic la cumpărături. În prezent, legea permite folosirea a cel mult două tichete pe zi, însă comercianţii nu ţin cont de această prevedere, scrie Digi24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*