Ultimele stiri

Proiect inedit la Timișoara. Aproape 200 de bătrâni au beneficiat de ședințe gratuite de gimnastică

gimnastica batrani

Proiect inedit desfășurat la Timișoara, în anul 2014. Aproape 200 de persoane vârstnice au beneficiat de ședințe gratuite de gimnastică medicală și de fizioterapie. Totul cu scopul ca acești bătrâni să-și îmbunătățească starea de bine.

„Partea de gimnastică de grup are un impact destul de important asupra lor, atât pentru partea de socializare, pentru că ies din zonele lor de confort și ajung la noi împreună cu ceilalți vârstnici și reușesc să-și crească mobilitatea articulațiilor, să se mențină în formă în așa fel încât să-și poată desfășura mai ușor activitatea zilnică, iar din punct de vedere medical e important și pentru activitatea inimii și pentru activitatea articulară, să poată să se miște suficient de bine. Procedurile fizioterapeutice pe care le-am făcut au fost țintite pe patologie, acolo unde aveau probleme de sănătate, acolo unde existau dureri, acolo unde exista impotență funcțională, adică nu puteau să-și desfășoare activitatea obișnuită, nu puteau să se pieptăne unii dintre ei, nu puteau să ridice mâna ca să se îmbrace, iar în urma acestor proceduri s-a constatat o îmbunătățire a stării lor de sănătate”, explică Alina Merticariu, medic specialist recuperare medicală și fizioterapie.

Fundația de Ajutor Medical Profilaxis din Timișoara, a derulat în cursul anului 2014 proiectul “Sănătate pentru toți!”, implementat cu sprijinul financiar al United Way România și a Policlinicii Profilaxis Timișoara. Valoarea proiectului a fost de 8.000 de euro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*