Ultimele stiri

Proiect pilot pentru un oraş mai verde. Smart Cities aduce la Timişoara biciclete, scutere şi maşini electrice

Bicicleta Electrica

Chiar dacă noul proiect prezentat de Nicolae Robu, va fi demarat doar ca unul pilot, la Timişoara vor apărea biciclete, scutere şi maşini, toate electrice. Conform declaraţiilor primarului, oraşul de pe Bega, Timişoara, va intra în proiectul Smart Cities alături de mai multe oraşe, universităţi şi parteneri industriali.

Proiectul se va întinde pe o perioadă de 5 ani şi va aduce Timişoarei un buget de 1 milion de euro, pentru a dezvolta mai multe iniţiative pilot.

Astfel în această perioadă, conform declaraţiilor lui Nicolae Robu, Primăria Timişoară doreşte să realizeze o „gestiune electrică a utilizării bicicletelor”, având în centru „bicicletele electrice, scuterele electrice şi maşinile electrice”. De asemenea, pentru susţinerea acestui proiect, se vor amplasa staţii de încărcare. Acestea vor putea fi folosite nu numai pentru bicicletele, scutere şi maşinile care vor fi oferite spre închiriere, dar şi pentru cei care optează să le cumpere.

De asemenea, în cadrul acestui proiect, se va dispune implementarea unor senzori pentru optimizarea iluminatului stradal.

„Nu ştim încă detalii despre ce se va face concret, suma pe care o primim nu este mare. Pe cele trei direcţii, pe care le-am anunţat, nu vor fi doar studii şi proiecte, ci şi implementări pilot.(…) Cu certitudine în 4-5 ani, în Timişoara, vor exista staţii de încărcare a bicicletelor şi maşinilor electrice”, a afirmat primarul.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*