Ultimele stiri

Proiect unic la Timișoara pentru informarea femeilor cu privire la afecțiunile ginecologice

medici

Un proiect unic la nivel național a fost prezentat, astăzi, la Timișoara pentru informarea femeilor cu privire la tratamentul chirurgical al afecțiunilor ginecologice. Medicul timișorean Voicu Simedrea a inițiat o platformă online de informare care cuprinde informații despre toate bolile ginecologice și soluțiile de tratament chirurgical între care o pacientă poate alege, și anume www.chirurgieginecologica.ro.

„Spațiu important este alocat pentru endometrioză, din cauză că în prezent, în România, estimăm un contingent de aproximativ 480.000 de paciente, pentru care nu există nimic organizat: societate medicală, centre de excelență, chirurgi dedicați, grupuri de suport, forumuri, ONG-uri. Totodată, boala are imense costuri medicale și sociale, aproximativ cinci miliarde de dolari, pentru că este invalidantă și generează infertilitate”, atraga atenția medicul ginecolog Voicu Simedrea.

La Timișoara funcționează, de 18 luni, și un Centru de Chirurgie a Endometriozei, la care au apelat aproape 100 de paciente. Dintre acestea, 57 au fost operate.

Endometrioza reprezintă a doua cauză de infertilitate la vârstă tânără. În cazul în care aveți dureri menstruale puternice, femeile trebuie să se prezinte la un consult.

1 Commentariu pe Proiect unic la Timișoara pentru informarea femeilor cu privire la afecțiunile ginecologice

  1. MAJORITATEA FEMEILOR NU MERG LA CONSULTATIE DEOARECE GINECOLOGII DIN TARA ASTA NU PERMIT PARTENERILOR SA INTRE LA CONSULTATIE….SOTIA MEA NU MERGE FARA MINE NICI LA TESTUL BABES- PAPANICOLAU….SPUNE CA SE SIMTE RELAXATA SI IN SIGURANTA DOAR ATUNCI CIND SINT SI EU LINGA MASA DE CONSULTATIE….DOMNILOR GINECOLOGI, SINTEM IN SECOLUL XXI….FITI MAI DESTUPATI LA MINTE….ADOPTATI O GINDIRE MAI MODERNA….NU MAI DECIDETI IN LOCUL NOSTRU CA SI CUM NOI AM FI OLIGOFRENI ….PARTENERELE NOASTRE AU NEVOIE DE NOI IN ASTFEL DE IMPREJURARI….CA SA NU MAI VORBESC DE NASTERE….

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*