Ultimele stiri

Proiectul de management al traficului, în PERICOL! O nouă contestație pune piedici

management trafic

Primăria Timișoara riscă să piardă banii europeni destinați proiectului pentru managementul traficului! Deși licitația s-a încheiat, iar municipalitatea a desemnat un câștigător, proiectul stă pe loc. O nouă contestație a fost depusă de una dintre firmele participante la licitație, iar implementarea proiectului stă la limită, anunță primarul Nicolae Robu.

„Proiectul de Traffic management este cu licitația încheiată, am întocmit raportul procedurii și am făcut comunicare către proiectanți. Din păcate, iar s-a depus o contestație. Firma UTI a depus contestație și noi pregătim acum o plângere penală pentru obstrucționarea proiectelor Timișoarei și încă o dată îmi exprim speranța că și instituțiile specializate ale statului vor acorda atenție licitațiilor, pentru că din păcate poziția unor ofertanți nu are nimic în comun cu participarea la o competiție în mod onest, ci mai degrabă poate fi considerată acțiune de boicot”, spune primarul Nicolae Robu.

Este a cincea contestație de acest gen depusă de firmele participante la licitație. Încă de acum un an și jumătate, de când a fost pornită procedura, Primăria a avut parte numai de probleme. În primă fază, firma Swarko a contestat în repetate rânduri modalitatea de desemnare a câștigătorilor, până ce, în final, la a patra încercare a reușit și a câștigat licitația. Totuși, acum, o altă firmă bune bețe în roate proiectului. Firma UTI a fost descalificată din licitație pentru că nu îndeplinea condițiile din caietul de sarcini.  Chiar dacă Primăria are și un document de la ministerul de resort care atestă acest lucru, este imperativ să se aștepte un răspuns de la Consiliul Național al Soluționării Contestațiilor.

Dacă Primăria va primi câștig de cauză și, în plus, va cere de la Uniunea Europeană timp suplimentar pentru implementarea proiectului, acesta are toate șansele să devină funcțional.

„Încă am mai fi în măsură să mai implementăm proiectul, dar suntem la limită. Noi am pierdut un an și jumătate din cauza licitațiilor și este extrem de important pentru Timișoara ca semafoarele să funcționeze controlat de calculator, așa cum am gândit să fie lucrurile. 31 iulie 2015 este termenul, dar există posibilitatea de a cere prelungire”, spune primarul Nicolae Robu.

Cu toate acestea, un astfel de proiect ar necesita undeva la 12 luni pentru implementare, iar timpul este deja pierdut. Singura soluție fiind primirea unui răspuns favorabil prompt de la Consiliul Național al Soluționării Contestațiilor și mobilizarea firmei care a câștigat licitația să-l implementeze cât mai repede.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*