Ultimele stiri

Proiectul de reabilitare al Ambulatoriului de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Municipal este tot mai aproape de realizare! S-au DEMARAT lucrările

Medicii de la Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Municipal vor să se bată în performanță cu medicii de la clinicile private din Timișoara. Îi va ajuta un proiect ce se va realizat în mare parte pe bani europeni, prin care va fi reabilitat și echipat ambulatoriul spitalului.

Obiectivul general al proiectului îl constituie modernizarea infrastructurii şi dotarea cu echipamente medicale performante a ambulatoriului Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara în vederea creşterii calităţii serviciilor medicale şi a gradului de accesibilitate a populaţiei deservite la standardele impuse de normele europene.

Proiectul a început deja, iar lucrările sunt în toi. Chiar dacă contractul pentru finanțarea europeană a fost semnat încă din luna septembrie a anului trecut, lucrările au demarat doar la 1 aprilie, după ce a fost finalizată licitația.

“La 1 aprilie lucrările au început. Lucrarea este amplă, cuprinde importante lucrări atât la parter , cât și la demisol și nu este o lucrare ușoară”, anunță Nicolae Robu.

Astfel, proiectul propune amenajarea unui ambulatoriu pentru spital complet funcţional, cu o suprafaţă totală utilă de 612 mp, acoperind atât parterul cât şi demisolul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara cu un număr de 14 cabinete, respectiv 1 cabinet obstetrică, 1 cabinet neonatologie, 4 cabinete obstetrică – ginecologie, 8 cabinete ginecologie şi spaţii anexe, inclusiv cameră de sterilizare şi sală de tratamente. Din cele 14 cabinete propuse, 7 cabinete se vor reabilita, moderniza, echipa şi dota, iar 7 cabinete noi vor fi amenajate, echipate şi dotate. Din grupurile sanitare pentru pacienţi 1 grup sanitar va fi amenajat pentru persoane cu dizabilităţi fizice şi 1 grup sanitar va fi amenajat pentru copii.

„Prin acest proiect noi ne-am propus să echipăm și să amenajăm clădirea și facem spațiile să fie la nivelul care se cere. Noi avem și aparatura. În momentul de față Spitalul Municipal beneficiază de o aparatură nouă și performantă achiziționată în ultimii 3 ani, pe toate domeniile de activitate”, spune Răzvan Mazilu, directorul Spitalului Municipal.

Durată totală de implementare a proiectului este de 13 luni, aceasta urmând să fie finalizată la fiele lunii octombrie, iar valoarea proiectului este de 10.7 milioane lei (TVA inclus), din care valoarea asistenţei financiare nerambursabile solicitată de la UE este de 8.4 milioane lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

DSC_0163 DSC_0149 DSC_0153 DSC_0158

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*