Ultimele stiri

Proiectul „Imnul Timişoarei” a fost dezbătut de Consiliul Local. Ce decizii s-au luat

Timisoara

Consiliul Local Timişoara a votat, astăzi, pentru demararea concursului prin care se va stabili imnul Timişoarei.

În cadrul dezbaterii pe această temă, consilierul local Adelina Tîrziu, care a şi intentat acest proiect, a luat cuvântul pentru a-şi exprima nemulţumirea în legătură cu schimbările care au fost aduse proiectului, fără ştirea ei.

Astfel, consilierul local PDL a înaintat un amendament prin care cei patru membri ai juriului vor fi stabiliţi într-un termen de 45 de zile. Tot în această perioadă de timp se va scrie şi regulamentul concursul.

Primarul a explicat şi modul în care a ajuns să o excludă pe Adelina Târziu din proiect. Edilul a declarat că nu a ştiut că proiectul fusese deja depus de consilierul local, aşa că a făcut o „schiţă” a acestuia. De asemenea, Nicolae Robu a afirmat că Adelina Tîrziu va fi trecută în proiect, având în vedere că ei îi aparţine ideea pentru acesta.

Şi în ceea ce priveşte premiul, pe care îl va primi câştigătorul, au fost discuţii. În proiectul iniţial, suma stabilită era de 30.000 de lei, dar în cel al primarului, era de 10.000 de lei. În urma dezbaterilor s-a stabilit că se va da un premiu de 25.000 de lei. Această sumă va fi alocată de la buget local, dacă nu vor fi obţinute fonduri de la alţi finanţatori.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*