Ultimele stiri

Proiectul oazelor în mijlocul asfaltului, continuă: “Nu se va porni cu foarte multe, dar vrem să ajungem la foarte multe”

Consilierul local PNL Ștefan Sandu continuă proiectul realizării de grădini urbane în orașul de pe Bega. După ce la mijlocul lunii martie, proiectul a fost depus la Primăria Timișoara, iată că dezbaterile pe tema implementării ideii continuă.

„Ieri împreună cu o echipa de specialiști am continuat dezbaterea și căutarea soluțiilor optime în ceea ce privește grădinile urbane. Am ținut cont și de multe păreri și opinii exprimate de cetățeni interesați de acest subiect. Pot spune că din punct de vedere urbanistic proiectul se apropie de forma finală, mai sunt de rezolvat problemele de ordin juridic”, explică Sandu.

Astfel, în curând, nebunia orașului ar putea fi uitată pentru câteva momente de timișoreni, chiar în oaze create în mijlocul asfaltului. Mai exact, aceste grădini urbane vor reprezenta locații la marginea orașului, unde cetățenii să se poată refugia, să planteze flori sau legume și să se relaxeze.

Proiectul depus de liberal are toate șansele să devină un adevărat succes, mai ales că la Direcția de Urbanism lucrează o persoană cu lucrare de doctorat în domeniu. Rezultatele se văd pe zi ce trece, căci mai mereu vin propuneri noi. Dacă până acum destinația grădinilor era gândită doar pentru cetățenii ce locuiesc la bloc și nu au în proprietate terenuri ce le-ar putea folosi în acest sens, acum situația s-a schimbat.

“Ca o noutate, s-a ajuns la concluzia că ar fi binevenit ca și proprietari privați de terenuri să poată înființa grădini urbane, pe baza unui regulament”, mai anunță Ștefan Sandu.

Conform consilierului o parte din terenurile pe care vor prinde contur aceste grădini urbane au fost deja stabilite, iar restul sunt încă în discuții. “Nu se va porni cu foarte multe, dar vrem să ajungem la foarte multe”, a conchis liberalul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*