Ultimele stiri

Proiectul pentru piaţa volantă din Timişoara ar putea fi pus, în sfârşit, în practică. De ce a fost blocat până acum

piata

Deşi au trecut 104 zile de când Proiectul de Hotărâre pentru înfiinţarea unei pieţe volante la Timişoara a fost depus, abia acum lucrurile încep să se deruleze, din nou, spre finalizarea acestuia.

Proiectul, care aparţine consilierilor locali PDL Adelina Tîrziu şi Ştefan Sandu, a fost susţinut atât de primarul Nicolae Robu, cât şi de membrii opoziţiei, dar odată ajuns pe mâna funcţionarilor primăriei a fost revizuit de aceştia. Astfel, în loc ca proiectul să susţină construirea unei pieţe volante în zona stadionului „Dan Păltinişanu”, aşa cum fusese stabilit iniţial, acesta a fost modificat pentru a cuprinde trei pieţe, în diferite zone ale oraşului.

Cei doi consilieri locali, care au propus înfiinţarea pieţei, nu au ştiut nimic despre modificări, până când Ştefan Sandu s-a dus să ceară socoteală primăriei în legătură cu întârzierea proiectului. Astfel, acesta a aflat că proiectul s-a blocat la serviciul juridic din cauza celor două terenuri, adăugate fără acordul său, care nu îndeplineau standardele necesare.

„Am dorit să mă asigur că domnul Robu îşi menţine poziţia, care coincide cu a noastră, de a începe construcţia unei singure pieţe volante în zona stadionului, urmând ca pe măsură ce aceasta se va dezvolta şi se va câştiga puţină experienţă, să se deschidă şi în alte locaţii din oraş. Problema aceasta a apărut deoarece, căutând prin primărie locul unde s-a blocat proiectul de hotărâre, am constatat că funcţionarii primăriei au modificat, pe parcurs, proiectul de hotărâre făcut de noi. Propunerea pentru piaţa din zona stadionului Dan Păltinişanu  a fost modificată pentru trei locaţii din oraş, pentru o parte din aceste locaţii neexistând un statut juridic potrivit al terenului. Astfel, nu a fost posibil ca proiectul să treacă în dezbaterea consiliului local. Voit sau nu, aceste intervenţii făcute de funcţionarii primăriei au dus la întârzierea proiectului”, a declarat Ştefan Sandu pentru Timişoara Online.

Deşi nu ştie cine este autorul acestor modificări, consilierul local i-a cerut socoteală lui Adrian Bere, şeful Direcţiei de Mediu, pentru că semnătura acestuia apare pe un referat care propune terenuri pentru cele trei locaţii, deşi proiectul iniţial nu viza decât o singură piaţă.

„Eu au văzut doar un referat semnat de Adrian Bere şi citez aici ‹‹având în vedere referatul doamnei Adelina Tîrziu şi Ştefan Sandu, privind înfiinţarea unor pieţe, propunem cele trei terenuri››, ori noi nu am discutat niciunde de mai multe pieţe, era vorba de o singură piaţă, în zona Dan Păltinişanu. Deci, pornind de la proiectul pe care l-am scris noi, acesta a fost modificat. Nu ştiu să vă spun de cine, dar pe referatul care circulă prin primărie era semnătura lui Adrian Bere. Am discutat cu dânsul şi neagă că ar fi operat personal aceste modificări. Eu i-am comunicat că, având în vedere faptul că pe referatul care a fost trimis la juridic apare semnătura dânsului, nu pot decât să îl întreb pe dânsul cum s-a întâmplat şi cine din primărie şi-a permis să intervină pe propunerea noastră”, a afirmat Ştefan Sandu.

Chiar dacă proiectul încă nu a fost pus în practică după 104 zile de la depunere, acum lucrurile încep din nou să se mişte şi este posibil ca, foarte curând, Timişoara să aibă o piaţă volantă în zona „Dan Păltinişanu”.

„Am depus la direcţia de mediu o schiţă a amplasamentului pe care este şi o notă cu acceptarea poziţiei din partea primarului. Adică, acest proiect a fost susţinut şi de noi şi de membrii din opoziţie şi de domnul primar şi, cu toate astea, culmea, tot s-au găsit persoane care îl fac să întârzie. Sper că acum să meargă foarte repede, pentru că terenul în cauză nu este sub nicio formă subiectul unor probleme, ci, practic, proiectul ar putea fi adoptat chiar şi în următoarea şedinţă”, a declarat Ştefan Sandu.

Pe surse, Timișoara Online a aflat că proiectul ar fi fost modificat de city manager-ul Sorin Drăgoi.

4 Commentarii pe Proiectul pentru piaţa volantă din Timişoara ar putea fi pus, în sfârşit, în practică. De ce a fost blocat până acum

  1. am vazut cum arata o piata volanta in Germania, sper macar sa se apropie…acolo comerciantii faceau ordine luna cand cand se incheia programul de piata si dupa aceea totul redevenea o strada pe care circulau pietonii.

  2. din articol reiese ca va fi piata volanta cu specific agroalimentar, pe legume – fructe… de ce nu e ca in Franta si cu articole de imbracaminte, de exemplu?

  3. daca tarabele sunt cu chirie zero…sa vezi atunci ce pile se vor pune in functiune pe la Piete…

  4. Chiria va fi zero, dar vor fi locuri numeroase, practic fiecare producator va avea posibilitatea de a-si vinde produsele. Exact „pilele” la Piete se vor eliminate. Va fi o posibilitate de a vinde pentru cei ce nu reusesc sa prinda o masa in pietele clasice ale orasului.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*