Ultimele stiri

„Proiectul” sistemului financiar propriu al Rusiei

Vladimir Putin

Atacul asupra publicației de satiră Charlie Hebdo, apriga și sângeroasa ofensivă a Statului Islamic (ISIS), în Siria și Irak, precum și războiul din Ucraina nu sunt singurele conflicte care modelează harta geopolitică a lumii de azi. Deși mai puțin vizibil, războiul valutar mondial își face simțite efectele pe zi ce trece, inclusiv în România. Care sunt interesele forțelor implicate în acest conflict?

Crizele mai mici sau mai mari de la sfârșitul anului trecut și începutul lui 2015 devin tot mai vizibile la nivelul economiei reale: prețul carburanților a crescut cu peste 10% față de minimele din ianuarie, iar electronicele și alte produse importate din Asia, America de Sud și SUA se vor scumpi cu 10-15% în perioada imediat următoare.

Ce-i drept, măcar pentru moment, aceste scumpiri vor avea un efect marginal asupra puterii de cumpărare a românilor. Aceasta pentru că ponderea cheltuielilor cu mâncarea și întreținerea locuinței ajunge la aproape 60% din cheltuielile totale, în vreme ce costurile cu electronicele și hainele nu totalizează 10% din costurile unei gospodării.

Detalii AICI.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*


DespreAlexandru Boldea (35 Articole)
adfasdf444sdf