Ultimele stiri

Promisiuni! Podul Ștefan cel Mare și Podul Eroilor ar putea intra în reabilitare

podul eroilor timisoara

Planuri mari pentru municipalitate! Două poduri din oraș ar putea intra în reabilitare după ce condilierii locali vor accepta două studii de fezabilitate realizate deja. Este vorba de Podul Ștefan cel Mare din zona General Dragalina și de Podul Eroilor.

Consilierii locali vor trebui să aprobe două studii de fezabilitae realizate de firma Pod Proiect SRL.

După ce aleșii locali vor aproba studiile, vor fi demarate procedurile pentru începerea lucrărilor la ambele obiective, despre care autoritățile spun că au ieși de mult timp din garanție.

„În urma expertizei tehnice s-a constatat: starea necorespunzătoare a elementelor de rezistenţă care susţin calea, a infrastructurii şi a aparatelor de reazem; degradări ale malurilor şi modificări de albie; degradări în zona carosabilă şi trotuare. Datorită faptului că traficul care se desfăşoară este foarte intens, este necesară mărirea numărului benzilor de circulaţie, executarea pistelor de biciclişti şi modernizarea trotuarelor”, explică specialiștii din Primărie.

 În ceea ce privește Podul Eroilor, pentru reabilitare, municipalitatea va avea nevoie de 1,3 milioane de euro, cu tot cu TVA, iar lucrarea ar urma să dureze nouă luni. Podul Ștefan cel Mare va costa mai mult: 2,01 milioane de euro, iar lucrările se vor desfășura pe o perioadă de 10 luni de zile.

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*