Ultimele stiri

Proprietarii de terase din zona Pieței Unirii, SUPĂRAȚI pe Primăria Timișoara. Care este motivul

piata unirii

Proprietarii de terase din zona Pieței Unirii au ajuns la capătul răbdărilor. Asta pentru că șantierul din zona Cetate nu se mai termină, iar ei trebuie să plătească aceeași bani municipalității pentru ocuparea spațiului public, deși pe la terase bate vântul.

Nicolae Robu spune că a vrut la un moment dat să le ofere scutiri de taxe și impozite patronilor de terase din cauza șantierelor din zonă, dar a aflat că acest lucru nu se poate realiza. „Din păcate, legea nu ne permite să le asigurăm astfel de facilități și atunci, când ei au cerut să-și amplaseze niște mese pe lângă ziduri, fără să afecteze lucrările, le-am spus că pot fi de acord cu așa ceva. Chiar dacă se pun acele mese, cu condiția să fie puse pe lângă zid, asta nu înseamnă că avem dreptul legal să nu percepem taxe, având în vedere că se folosește domeniul public”, a precizat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, în cazul în care patronii nu vor achita taxele de ocupare a domeniului public, aceștia vor fi amendați. „Eu nu vreau să-i amendez, îmi pare rău de ei, dar dacă nu aș aplica legea, aș fi acuzat de abuz în serviciu. În cazul în care Codul Fiscal ne-ar fi permis ca, în astfel de împrejurări, să-i scutim de taxe locale, fiți siguri că aș fi propus asta, dar nu se poate. Dacă ei ocupă domeniul public, nu am posibilitatea să-i las să ocupe domeniul public fără să plătească”, a conchis primarul Timișoarei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*