Ultimele stiri

Proprietarii palatului de pe Romulus și toți proprietarii de case cu turnulețe să se țină bine! Robu le declară război deschis

palat romulus

După cazul de pe strada Romulus, primarul Nicolae Robu declară război deschis tuturor proprietarilor de palate cu turnulețe! Edilul atenționează că a pus Direcția de Urbanism să ia la rând toate casele cu turnuețe din Timișoara și să verifice arhivele pentru a se vedea care dintre acestea au fost construite ilegal.

“Am cerut Direcției de Urbanism să verifice autorizațiile de construcție pentru toate imobilele care au turnulețe. Dacă ele au fost realizate fără autorizație, vor trebui desființate”, amenință primarul Nicolae Robu.

Robu este hotărât în ceea ce privește palatele cu turnulețe, dar spune că orice fel de construcție ilegală va fi sancționată. În acest sens, edilul atenționează cu nu va exista pic de concesie!

“Nu există și nu va exista nici un pic de concesie împotriva construcțiilor fără autorizație. Fie că e vorba de turnulețe sau de altceva, fie de etnia celor care construiesc. Legea e lege pentru toată lumea și se va aplica ca atare, nediferențiat”, a declarat, marți, Robu.

În ceea ce privește palatul de pe Romulus și începerea demolării mansardei și a celor două turnulețe, Robu spune că Direcția de Urbanism a ajuns la concluzia că acestea au fost construite ilegal, așa că se vor lua măsuri. Astfel, în primă fază, se va trece la informarea proprietarului, care va fi chemat ulterior la o discuție pentru a se stabili dacă va demola de bună voie și nesilit de nimeni partea de construcție ridicată ilegal, sau dacă autoritățile vor interveni în forță.

„Am lăsat, însă, timp Direcției de Urbanism să consulte arhiva. Am cerut ca până astăzi să finalizeze cercetarea și să îmi comunice concluziile. Acele turnulețe s-au realizat fără autorizație, prin urmare Direcția de Urbanism va întocmi astăzi o adresă către proprietar în care îi va aduce la cunoștiință că acea parte din construcție este făcută fără autorizație și de asemenea îi cere să aducă construcția la forma inițiala. Proprietarul va fi chemat la Primărie pentru a se stabili dacă demolarea se va face de bună voie sau daca autoritățile vor interveni”, a mai spus edilul.

Deși speră că turnulețele vor fi demolate de bună voie de proprietari, Robu spune că nu se așteaptă ca aceștia și facă acest lucru și tocmai din această cauză este pregătit să dispună intervenția în forță cu buldozere.

„Nu am încredere și intervenim pentru a se respecta legea. Măcar acum ar trebui să facă dovada de bună credință în ceasul al 12-lea și să nu ne pună în situația de a fi nevoiți să acționăm în forță”, a conchis edilul.

Totuși, pentru intervenția în forță este nevoie de o decizie judecătorească, iar acest lucru ar însemna că turnulețele vor rămâne bine-mersi acolo pentru încă o perioadă bună de timp…

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*