Ultimele stiri

Propunere de arestare preventivă pentru medicul din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara

În continuarea cercetărilor în cauza penală având ca obiect săvârşirea infracţiunii de luare de mită de către STREIAN CAIUS-GLAD, medic în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au dispus, la data de 10.11.2015, reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 ore.
În cursul zilei de 11.11.2015, inculpatul urmează a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că în data de 09.11.2015 inculpatul, în calitate de medic în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara, a primit de la o persoană denunţătoare suma de 1000 lei, pentru a efectua o intervenţie chirurgicală unui aparţinător al său.
Ulterior, în dimineaţa zilei de 10.11.2015, inculpatul a chemat-o pe respectiva persoană şi i-a comunicat că starea de sănătate a aparţinătorului său este foarte gravă iar intervenţia ce urmează a fi efectuată este foarte scumpă, astfel că suma de 1000 lei este insuficientă, pretinzând încă 5000 lei.
În data de 10.11.2015, în jurul orelor 15,00, la solicitarea inculpatului, persoana denunţătoare i-a remis suma de 3000 lei, din cei 5000 lei pretinşi, acesta fiind surprins în flagrant.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate înfrânge, în nici o situaţie, principiul prezumţiei de nevinovăţie, precizează biroul de presș a Parchetului de pe lăngă Curtea de Apel Timişoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*