Ultimele stiri

Protest de amploare la Budapesta. 10.000 de oameni cer demisia lui Viktor Orban

Protest de amploare în centrul oraşului Budapesta, unde s-au strâns aproape 10.000 de oameni. Manifestanţii, care au venit cu fluiere şi pancarte, cer demisia guvernului condus de Viktor Orban, nemulţumiţi de bugetul conceput de executivul maghiar şi adoptat de Parlament. Înainte de începerea protestului a avut loc o ciocnire violentă între protestatari şi susţinători ai premierului Vikor Orban, informează Digi24.ro.

Scene de luptă dintre protestatari şi grupările extremiste care susţin Guvernul Viktor Orban au precedat manifestaţia din centrul capitalei Ungariei. Poliţiştii au intervenit în forţă şi i-au îndepărtat din zonă pe susţinătorii premierului maghiar, care aveau steagul Uniunii Europene pe care au scris mesajul „NU”.

Potrivit aceleași surse, protestatarii îi reproşează premierului creşterea taxelor şi impozitelor, precum şi introducerea unor noi dări, toate prevăzute în bugetul pentru 2015, adoptat în această săptămână. O altă inţiativă susţinută de Viktor Orban este testarea pentru consumul de droguri a tuturor copiilor din Ungaria, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

Alte proteste au fost deja anunţate pentru 31 decembrie şi 2 ianuarie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*