Ultimele stiri

PROTEST în faţa unui incinerator de cauciucuri din Calea Şagului: localnicii n-au mai suportat mirosurile urâte FOTO

Un fum înecăcios, puternic şi un miros oribil care provin de la incineratorul de de cauciucuri şi mase plastice de pe Calea Şagului, în apropiere de Chişoda, au determinat peste o sută de oameni să protesteze, în această seară, în faţa firmei. Manifestanţii au solicitat un singur lucru: producţia de carburant să fie oprită, iar mirosul insuportabil, care se simte în special noaptea, să dispară.

Este bătaie de joc, ne-au distrus grădinile, să vină cei de la Mediu şi să măsoare, am ajuns să trăim într-o ţară de hoţi. Banul contează, nu contează că te bagă în spital, că te omoară”, a spus revoltat un protestatar.

În timp ce oamenii protestau la intrarea în firmă, primarul comunei Giroc, Iosif Toma, a mers să discute cu patronii. Cei prezenţi la acţiune i-au bătut obrazul primarului pentru faptul că el a fost cel care a vândut terenul firmei respective care a deschis un incinerator de deşeuri.

„Ce credem noi este că se scot ceva filtre, se conduce gazul acesta pe o altă parte. Sunt multe soluţii pe care le pot adopta să nu plătească aceste filtre, care sunt foarte costisitoare, în jur de 25.000 de euro şi au o durată de viaţă de maxim un an. Pot face o ocolire a filtrelor şi acestea să ţină cinci, şase ani”, a precizat Iosif Toma.

Protestul a luat sfârşit în jurul orei 20.30, dar manifestanţii nu se dau bătuţi: sunt decişi să organizeze mitinguri în fiecare săptămână, dacă mirosul nu dispare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*