Ultimele stiri

Protest inedit la Timișoara, împotriva finanțării bisericilor din bani publici FOTO

„Stop Biserificării României!” – așa s-a numit ineditul protest, care a fost organizat ieri în fața unei biserici din Timișoara, împotriva finanțării bisericilor din bani publici.

Patru tineri care au purtat măști cu chipurile primarului Timișoarei, Nicolae Robu, a președintelui Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, premierului Victor Ponta, vicepremierului Liviu Dragnea sau a patriarhului Daniel s-au pozat în fața bisericii din Piața Mocioni.

„În această duminică, (26.10), fotografiați-vă în fața unei școli sau a unui spital alaturi de un panou pe care ați scris ”Stop Biserificării României!” și publicați imaginea pe conturile voastre de pe rețelele sociale”, aceasta a fost provocarea lansată de reprezentanții Asociației Secular Umaniste din România pentru a atrage atenția asupra faptului că societatea civilă nu este de acord ca bisericile să fie finanțate din bani publici.

 

 

Lansăm o invitație publică tuturor oamenilor nemulțumiți de relația tot mai strânsă dintre Stat și Biserică:

In această duminică (26.10), fotografiați-vă în fața unei școli sau a unui spital alaturi de un panou pe care ați scris ”Stop Biserificării României!” și publicați imaginea pe conturile voastre de pe rețelele sociale cu hastagul #stopbiserificarii.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*