Ultimele stiri

Protest la Timișoara împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân FOTO

Un banner de peste zece metri pe care era scris mesajul “Ei mor degeaba, problema rămâne” alături de poze ale animalelor care urmează să fie eutanasiate în adăpostul din Timișoara au impresionat, astăzi, zeci de timișoreni. Acțiunea a fost organizată de către Asociația Pet Hope, care a încercat să atragă atenția asupra inutilității și ineficienței eutanasierii câinilor fără stăpân.

Flashmobul, parte a unei serii de proteste și acțiuni la nivel european, a fost organizat în continuarea unei întâlniri a reprezentanților asociațiilor de protecție a animalelor la care au participat peste 25 de persoane implicate în salvarea câinilor fără stăpân.

Mesajul “Ei mor degeaba, problema rămâne” face referire la faptul că metoda eutanasierii nu are niciun impact asupra înmulțirii câinilor de pe stradă, singura soluție pentru împuținarea animalelor fără stăpân fiind oprirea abandonului și sterilizarea masivă a câinilor metiși din gospodării.

“Acțiunea de astăzi a avut un dublu scop: ne-am întâlnit într-un cadru organizat cu colegii din protecția animalelor pentru a stabili diferite strategii de conștientizare a autorităților publice, în special conducerea Primăriei Timișoara, că se află pe drumul greșit în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, iar pe de altă parte, prin flashmobul care a urmat, am urmărit să sensibilizăm publicul larg cu privire la soarta câinilor blânzi care sunt uciși în zadar” a spus Ruxandra Bizera, membru fondator al Asociației Pet Hope.

De mai bine de 3 ani, Asociația Pet Hope Timișoara luptă împotriva metodei eutanasierii animalelor fără stăpân și semnalează de câte ori are ocazia că această abordare nu face decât să încurajeze formarea de haite agresive și înmulțirea câinilor de pe domeniul public. Sterilizarea este mai ieftină, mai eficientă pe termen lung și face dovada unei societăți civilizate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*