Ultimele stiri

Proteste la nivel național; organizațiile nonguvernamentale cer oprirea uciderii maidanezilor din adăposturi

Mai multe proteste vor avea loc astăzi la nivel național. Organizații nonguvernamentale care apără drepturile animalelor solicită oprirea uciderii câinilor din adăposturi.

Protestele vor avea loc în orașe precum: București, Constanța, Iași, Cluj, Craiova, Timișoara, precum și în peste cincizeci de localități europene.

ONG-urile cer stoparea necondiționată a uciderii câinilor din adăposturi, demararea cercetării și urmăririi penale a celor vinovați, aplicarea eutanasierii exclusiv pe considerente de ordin medical, conform normelor stabilite la nivel european și mondial, verificarea riguroasă și corectă de către organele abilitate a modului în care s-a cheltuit bugetul alocat primăriilor pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, depistarea tuturor fraudelor și delapidărilor și tragerea la răspundere a celor vinovați.

De asemenea, ONG-urile mai solicită cercetarea corectă a așa-numitului „caz Ionuț Anghel”, anchetarea tuturor persoanelor și organizațiilor cu atitudini extremiste (în primul rând IREC), depistarea surselor de finanțare și instigare a acestora și luarea măsurilor legale ce se impun, demararea unor campanii educative la nivel național pentru a crea un climat civilizat și echilibrat în relațiile dintre oameni, animale și natură în general și găsirea și aplicarea tuturor mijloacelor necesare pentru a stopa pe viitor folosirea deliberată a ‘problemei maidanezilor’ ca vehicul de a obține foloase materiale necuvenite, capital electoral dubios și rating mediatic, de către toți cei implicați (partide politice, administrații locale, mass-media, etc.).

Protestele sunt organizate de Federația pentru Protecția Animalelor și a Mediului, Asociația „Respect, Serve & Protect Human and Non-Human Life”, Asociația „Cuțu, cuțu”, în acord cu multe alte organizații de profil similar din România și Europa.

1 Commentariu pe Proteste la nivel național; organizațiile nonguvernamentale cer oprirea uciderii maidanezilor din adăposturi

  1. Maidanezii trebuie EUTANASIATI IN MASA sa nu scape nici unu , poporul e satul de maidanezi si ororile facute de acestia .

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*