Ultimele stiri

Protestul împotriva Guvernului pentru Centura Sud a Timișoarei, readus în discuție de primarul Nicolae Robu

Nicolae Robu

Ultimele declarații privind master-planul pentru transporturi au stârnit noi discuții la Timișoara. Deși nu vrea acest lucru, primarul Nicolae Robu ar putea chema timișorenii la un protest împotriva Guvernului. Ideea a fost readusă în discuție după ultimele declarații făcute de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, care nu a inclus Centrua Timișoarei între prioritățle Guvernului.

Deși se vor mai purta câteva discuții cu Guvernul, primarul Nicolae Robu avertizează: dacă Centura de Sud a Timișoarei nu va fi introdusă în master-plan, va chema oamenii în stradă.

Nu putem sta pasivi și să trimitem hârtii către Guvern, cred că va trebui să arătăm cât suntem de deranjați printr-un miting de protest față de atitudinea Guvernului viziavi de câteva obiective de interes major pentru Timișoara. Noi nu mai putem să stăm fără o centură a orașului. În campanie și ministrul Transportului și Victor Ponta au promis că această scăpare va fi corectată, iar noi așteptăm acest lucru. Asteptăm ca acest obiectv să intre în lucru chiar în 2015. Nu e un moft, nu cerem prea mult. Am stat cu bun simț și ne-am văzut de treabă, dar vocea noastră trebuie să fie luată în seamă. Nimeni nu are dreptul să ignore Timișiara, a explicat primarul Nicolae Robu

Dacă se va ajunge în punctul în care să se organizeze un miting pentru Centura de Sud a Timișoarei, primarul Nicolae Robu ar putea ajunge până în punctul de a cere demisia Guvernului Ponta pe motiv de incompetență. În plus, edilul susține că nu este un secret că își dorește ca acest Guvern să fie schimbat cât mai curând.

Mă irită subiectul în sine, mereu am avut promisiuni, dar nimic nu se materializează și s-a ajuns în zona inacceptabilității. (…) Dacă atâta incompetență există încât nu se pot înțelege lucruri elementare precum acestea, că un centru intermodal trebuie să fie în apropierea autostrăzii și a aeroportului, că Timișoara are nevoie de o centură, presupun că același Guvern își arată incompetența și în alte zone ale țării, atunci să se lase locul altora, a mai spus Robu.

Dacă primarul Nicolae Robu și Guvernul nu vor ajunge la o înțelegere și Centura de Sud a Timișoarei nu va fi inclusă în master-plan, timișorenii ar putea fi chemați în stradă chiar în câteva săptămâni.

Vor mai fi niște interacțiuni. Nu mi-aș dori să ajungem la miting, dar dacă Guvernul nu va reveni și nu va introduce în master-plan Centrua Sud a Timișoarei, trebuie să recurgem și la așa ceva. M-am abținut în campania electorală pentru a nu se înțelege greșit, a mai ținut să precizeze edilul

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*