Ultimele stiri

Provocarea lansată de Daciana Sârbu care l-a făcut pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu, să roșească

daciana sarbu

Daciana Sârbu, soția premierului Victor Ponta, a fost, astăzi, în vizită la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara. Europarlamentarul PSD i-a lansat o provocare primarului Nicolae Robu, după ce acesta a încercat să o convingă să ajute orașul nostru să obțină, din nou, cei cinci milioane de lei de la Guvern necesari începerii lucrărilor la noul corp de clădire al celui mai mare spital de copii din vestul țării.

Ovidiu Adam, directorul Spitalului de Copii “Louis Țurcanu”, a explicat că este nevoie de o nouă construcție pentru că instituția pe care o conduce este împrăștiată, dar și pentru a transforma unitatea spitalicească timișoreană în cel mai mare spital de copii din România.

Primarul Nicolae Robu a luat cuvântul pentru a se plânge că deși municipalitatea s-a angajat că va susține din bugetul propriu construirea noului corp de clădire, după ce banii primiți anul trecut de la Guvern au fost luați înapoi pentru că Primăria Timișoara nu a apucat să îi cheltuie, nu știe dacă va reuși acest lucru.”Este evident că ne este foarte greu să susținem această investiție de 18 milioane de euro din bugetul local. Tocmai de aceea, contăm pe sprijinul Guvernului”, a precizat Nicolae Robu.

Daciana Sârbu i-a dat un răspuns edilulul șef care l-a făcut să se roșească. “Vreau să vă lansez o promovare și să vă luați angajamentul că veți începe lucrările la noul corp al spitalului, iar noi vom aduce banii necesari de la Guvern”, i-a spus Daciana Sârbu lui Nicolae Robu. Primarul Timișoarei a spus vizibil încurcat că “primăria face tot ce îi stă în putință pentru ca lucrările să înceapă cât mai repede”.

Deputatul Sorin Grindeanu, cel care a obținut, anul trecut, cei cinci milioane de lei de la Guvern pentru spitalul de copii, a ținut să precizeze ironic că Primăria Timișoara a bătut toate recordurile. “Mai un pic și facem un an și jumătate de când nu s-au terminat procedurile și asta chiar e un record, sincer. Dacă ne uităm la chinezi, ăia într-un an și jumătate cred că fac mii de kilometri de autostradă”, a spus deputatul PSD.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*