Ultimele stiri

PSD s-a răzgândit: Robu să-i ceară demisia lui Cojocari

Din teama de a nu mai finanța proiecte ilegale, grupul PSD din Consiliul Local amenința că nu va mai vota proiectele pe care se va afla semnătura secretarului Ioan Cojocari, cel pe care social-democrații îl consideră principalul vinovat după decizia instanței prin care Primăria Timișoara a fost declarată vinovată pentru finanțarea ilegală a echipei Poli patronată de Marian Iancu.

După ce primarul Nicolae Robu le-a explicat că proiectele nu sunt semnate doar de secretarul Cojocari, ci și de un membru al aparatului juridic din Primăriei, reprezentanții PSD Timiș și-au schimbat puțin punctul de vedere. Aceștia nu-i mai cer lui Robu să-l demită obligat-forțat pe Cojocari, ci îi transmit primarului să-i ceară el secretarului să demisioneze.

„Noi am cerut, din teama de a mai finanța proiecte ce pot fi ilegale, demiterea secretarului. Domnul Robu nu admite această soluție și în acest context am spus că nu vom vota proiectele. Noi nu dorim să blocăm proiectele orașului, dar nici nu dorim să fim victimele incompetenței celor din Primăriei. Dacă primarul nu-l poate demite, îi cerem să-i ceară lui Cojocari demisia de onoare”, spune Florin Bîrsășteanu, președintele PSD Timișoara.

În plus, acesta atrage atenția că partidul din care face parte, prin consilierii locali pe care îi avea la acea vreme, nu a fost vinovat de finanțarea ilegală a echipei de fotbal.

„Partidul nostru, prin reprezentanții din CL, a fost singurul care nu a susținut această asociere. Noi atunci am calculat cam câte locuințe sociale s-ar fi putut construi din banii dintr-o astfel de finanțare. Cert este că asocierea nu am votat-o, noi am votat niște criterii de performanță. Așa au apărut acele voturi pentru performanță. Echipa a făcut în acea perioada un loc 2 și un loc 3. Dacă Curtea de Conturi a spus că a fost ilegal, cred că cei ce au avizat de legalitate atunci, au toată responsabilitatea”, a adăugat social-democratul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*