Ultimele stiri

Psihologi școlari insuficienți pentru elevii din județul Timiș

psiholog scolar

În școlile din județul Timiș, existența unui psiholog școlar care să-i sfătuiască pe elevi atunci când au nevoie reprezintă o adevărată problemă. Potrivit reprezentanților Ministerului Educației Naționale, ar trebui să existe cel puțin un psiholog la 800 de școlari, dar în realitate, în școlile din județul nostru, un profesor – consilier se ocupă chiar și de 1.300 de elevi.

Astfel, în cele 600 de școli din județul Timiș avem doar 59 de psihologi școlari, deși numărul lor ar trebui să fie de cel puțin 90. “Din anul 2005 există același număr de profesori-consilieri, și asta pentru că la nivelul județului se încearcă cât mai mult să se taie posturi, și nu avem cum să înființăm altele noi, deși există o nevoie foarte mare de psihologi în școli. Ar mai fi nevoie de cel puțin 30-40 de psihologi în școlile din Timiș”, explică Simona Jugariu, directorul Centrului Județean de resurse și asistență educațională (CJRAE) Timiș.

Problemele cu care se confruntă copiii sunt dintre cele mai diverse: lipsă de comunicare cu părinții, profesorii sau colegii, apariția unor conflicte sau au nevoie de consiliere în carieră.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*