Ultimele stiri

Pui cu legume în aluat

retete culinare

Ingrediente: 6 pulpe de pui dezosate, 400 g fasole verde, 3 cartofi, 2 morcovi, 1 ceapă mare, 4 căţei usturoi, 1 foaie dafin, sare, piper după gust, 50 ml vin alb, 1 ou, 1 lingură pastă de tomate, ulei, un pachet aluat.

Modul de pregatire

Curăţăm şi spălăm legumele, carnea de pui o tăiem în bucăţi potrivite, o clătim puţin şi o lăsăm la scurs. Călim ceapa cu puţin ulei, când începe să devină sticloasă adăugăm carnea, presărăm puţină sare şi piper şi o lăsăm să se rumenească niţel. Morcovul şi cartoful îl vom tăia cubuleţe şi când carnea este rumenită adăugăm legumele peste ele, adăugăm vinul şi un pahar de apă să fie călduţă, spre final adăugăm şi fasolea verde cu foaia de dafin şi pasta de tomate, lăsăm puţin pe foc să se îmbine toate aromele.

Foaia de aluat este făcută din 200 g făină, 100 g de margarină, 1 ou, sare, piper şi puţin cimbru şi o lingură de lapte frământată bine şi lăsată la rece câteva ore. Toată compoziţia a fost adăugată într-un vas yena, am întins bine foaia de aluat pe care o aşezăm deasupra vasului, batem un ou,  ungem foaia, o înţepăm cu o furculiţă şi o dăm la cuptor preţ de 20 de minute până aluatul devine auriu, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*