Ultimele stiri

Pui în sos de muştar

pui in sos de mustar

Ingrediente

8 ciocănele
2 linguri ulei
1 ceapă albă
100 ml vin alb sec
sare

Pentru sosul de muştar

2 linguri oţet de vin alb
2 linguri de apă
½ linguriţă piper alb, măcinat grosier
2 gălbenuşuri
100 g unt nesărat
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură muştar iute de Dijon
sare
piper

Mod de preparare

Speli ciocănelele, le pudrezi cu sare, le aşezi într-o formă termorezistentă, le stropeşti cu ulei şi torni în vas 100 ml de apă şi 100 ml vin alb sec. Adaugi în formă, alături de carne, ceapa tăiată rondele, apoi introduci vasul la cuptor pentru circa 30 de minute.

La jumătatea timpului destinat preparării, întorci bucăţile de carne şi le laşi să se rumenească.

Separat, amesteci oţetul, apa, untul şi piperul şi le fierbi, la foc mic, circa un minut. Strecori lichidul, îl laşi să se răcească, apoi adaugi gălbenuşurile
şi amesteci bine. Aşezi vasul în bain-marie şi fierbi sosul, amestecând permanent, până se îngroaşă, devine cremos şi omogen. Asezonezi cu zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust.

La sfârşit, adaugi o lingură de muştar iute de Dijon, amesteci bine, apoi torni sosul peste ciocănelele aşezate pe un platou cald şi le serveşti imediat, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*