Ultimele stiri

Puncte de prim-ajutor la Timişoara, în zilele caniculare. Unde funcţionează

canicula

Timişorenilor le este recomandat să nu iasă din casă între orele în care temperaturile sunt caniculare. Totuşi, în cazul în care o fac şi li se face rău sau au nevoie de un pahar cu apă ca să se răcorească, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a luat decizia de a deschide punctele de prim-ajutor.

În judeţul Timiş au fost deschise cinci astfel de puncte, patru funcţionează în Timişoara şi unul în Lugoj. În Timişoara, acestea sunt deschise în Oficiul Poştal nr. 1 (Poşta Mare), Opera Naţională Română, Piaţa 700 şi PiaţaIosefin. Iar în Lugoj în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor de pe strada N. Bălcescu nr.1.

Prin urmare, în intervalul orar 11.00 – 18.00, de luni şi până vineri în aceste locuri va fi asigurată asistenţa medicală şi apă potabilă, vor fi prezenţi medici DSP Timiş şi voluntari instruiţi de organizaţia Crucea Roşie, pot fi făcute recomandări şi vor fi accesibile pliante cu informaţii medicale. Punctele vor fi semnalizate vizibil.

„Facem precizarea că aceste puncte nu substituie asistenţa medicală de specialitate şi nici interacţiunea cu medicul de familie sau cu cel curant. Activarea amplasamentelor de prim –ajutor este punct principal al unui protocol agreat de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Timiş, Primăria Timişoara şi filiala Timiş Crucea Roşie. Pot fi accesate recomandări ale medicilor, pentru perioadele cu temperaturi caniculare, pe site-ul DSP Timiş”, transmit reprezentanţii instituţiei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*