Ultimele stiri

Purtătorul de cuvânt PNL: dacă PSD nu mai vrea să existe USL „să o spună clar şi deschis”

Conform purtătorului de cuvânt PNL, Cristina Pocora, reprezentaţii PSD trebuie să se hotărască în privinţa USL-ului, iar dacă nu îşi mai doresc existenţa acesteia să o afirme „clar şi deschis”.

Cristina Pocora a declarat că, în ultimele zile, cei din PSD au încercat să atragă atenţia liberalilor asupra faptului că deţin controlul Senatului şi că  alianţa electorală pe care au creat-o pentru alegerile europarlamentare nu are nevoie de PNL pentru a se asigura guvernarea.

“Toate aceste declaraţii făcute de membri importanţi ai partenerilor de Uniune nu fac niciun fel de raportare la proiectul USL, la obiectivele pe care, împreună, ni le-am asumat în faţa românilor prin programul de guvernare. Aceste afirmaţii îndreptate împotriva PNL nu sunt fundamentate, deoarece PNL a respectat programul de guvernare care stă la baza activităţii actualului Executiv. Liberalii nu au avut cerinţe noi în USL sau în Guvern. De fiecare dată când s-au constatat derapaje de la programul de guvernare şi de la protocolul USL, PNL a atras atenţia, deoarece respectarea angajamentelor asumate nu sunt solicitări suplimentare, sunt doar lucruri ce ţin de buna guvernare”, a declarat purtătoarea de cuvânt PNL.

Tot ea a atras atenţia că reprezentanţii PNL şi-au respectat partenerii din USL şi că, în mod firesc, doresc să fie trataţi la fel, scrie Mediafax.

„Dacă cei din PSD nu mai vor USL şi dacă sunt de părere că USL şi-a îndeplinit menirea, programul de guvernare şi că rolul acesteia s-a încheiat, atunci ar trebui să spună clar şi deschis acest lucru în faţa cetăţenilor care au votat USL, dar şi a opiniei publice. Totodată, dacă din punctul de vedere al PSD, pretenţiile Partidului Conservator, ale lui Daniel Constantin şi Dan Voiculescu, sunt mai importante decât actul guvernării şi proiectul USL, să o recunoască deschis prin vocile sale autorizate”

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*