Ultimele stiri

Quiche de dovlecel

retete culinare

Ingrediente:
Aluat: 150 g unt, 2 ouă, 6 linguri de făină de grâu, o lingură mare de smântână şi vegeta de legume după gust şi preferinţă.

Pentru umplutura: 2 roşii, un dovlecel, 3 linguri mari de smântână, 200 g Emmental, o linguriţă de rozmarin, o lingură de griş, busuioc verde.

Prepararea aluatului

Punem untul într-un vas cu ouăle şi un pic de vegeta de legume şi amestecăm până facem o pastă omogenă, apoi adăugăm făina, smântâna şi frământăm foarte bine aluatul şi îl dăm apoi la frigidermăcar 2 ore să se frăgezească.

Tăiem dovlecelul fâşii şi le aşezăm pe prosoape de hârtie să se scurgă apa din felii şi le presărăm cu puţină vegeta de legume, la fel facem şi cu roţiile le tăiem felii şi le aşezăm tot pe prosoape de hârtie cu vegeta pe ele, le lăsăm aşa până se frăgezeşte aluatul.

Când aluatul este gata ungem o tavă cu unt şi presăram făină peste unt, apoi întindem aluatul în tavă să vină şi pe marginile tăvii şi adăugăm smântâna pe care am amestecat-o cu griş, dacă cumva smântâna este mai subţire este indicat să punem un pic mai mult griş, dar dacă smântâna este groasă punem doar o lingură de griş şi verdeaţă tocată mărunt (rozmarin), întindem bine smântâna peste aluat şi apoi adăugăm dovleceii fâşii, roşiile şi la final adăugăm emmentall ras prin răzătoare şi dăm tava la cuptor, când este gata ornăm cu frunze de busuioc verde, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*