Ultimele stiri

Rață la cuptor

rata la cuptor

Pentru marinat: ulei de masline, 50 ml vin alb, sare/piper alb, ghimbir și praf de curcuma.

Pentru preparare: 1 rață, 1 portocală stoarsă, 2 căței de usturoi.

Pentru marinat: Se taie bucățile cu grăsime, se unge rața cu ulei de măsline pe ambele părți, se presară condimentele și se stropește cu puțin vin. Se lasă la frigider o zi.

Mod de preparare: Într-un vas de lut, punem rața împreună cu sosul format de la marinat. Rața se crestează și se pun felii de usturoi. Se pune puțină apă în vas, se acoperă cu un capac și se dă la cuptor pentru 1 oră-1 oră și jumătate. Se scoate capacul, se toarnă sucul de portocală peste rață și se dă iar la cuptor până când se rumenește bine, circa 1 oră. Se poate pregăti între timp o garnitură de cartofi noi cu mărar, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*