Ultimele stiri

RATT le cere șoferilor să aibă răbdare atunci când un tramvai circulă cu viteză mică peste macaz

Reprezentanții RATT informează călătorii și șoferi din Timișoara asupra faptului că în zonele de intersectare a două linii de tramvai, viteza recomandată de trecere peste macaze a vagoanelor este de cinci km/h. Și asta pentru că macazele sunt dispozitive speciale folosite la schimbarea direcţiei unui tramvai şi peste care trebuie să se circule cu viteză redusă pentru a nu se defecta. Respectarea limitei de viteză atunci când vatmanul se află la o trecere peste macaz înseamnă o siguranţă sporită a circulaţiei şi prevenirea posibilelor incidente care ar perturba traficul din zonă, anunță reprezentanții RATT.

În aceste condiții, RATT le mulțumește șoferilor pentru că „înţeleg importanţa prevenirii blocării circulaţiei şi a accidentelor şi au răbdare când un tramvai circulă peste macaz”.

În prezent, pe liniile de tramvai din Timişoara sunt următoarele zone cu macaze: Piaţa 700, Piaţa Maria, Piaţa Bălcescu, Drubeta, Dâmboviţa, Iosefin, Gara de Nord, Balta Verde, Torontal, Piaţa Traian şi Gara de Est.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*