Ultimele stiri

Război în Gaza. UNICEF: 218 copii au murit în cele 20 de zile de conflicte

Confruntările violente dintre Hamas și Israel au continuat să facă victime și dumincă deși ambele părti anunțaseră 24 de ore de armistițiu umanitar, relatează The Guardian.

Duminică a fost una dintre cele mai violente zile de la reizbucnirea conflictului dintre Israel și Gaza, intrat în a patra săptămână de lupte armate. Cu toate că cele două părți anunțaseră 24 de ore de armistițiu unitar, Hamas a revendicat ulterior noi tiruri de rachetă către Israel. Un nou bilanț al victimelor anunță 1100 morți, majoritatea civili palestinieni, în cele 20 de zile de conflicte. Dintre aceștia, 218 sunt copii, majoritatea sub 12 ani, susține UNICEF, relatează The Guardian.

Consiliul de securitate al ONU a adoptat în noaptea de duminica spre luni o declarație unanimă în care îndeamnă la un „armistițiu umanitar imediat și fără condiții” în Fâșia Gaza, relatează AFP, citat de Mediafax.

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU, reuniți la New York, îndeamnă Israelul și mișcarea islamistă palestiniană Hamas să „aplice pe deplin” acest armistițiu pe durata sărbătorii musulmane de Aid el-Fitr, care marcheaza sfârșitul lunii Ramadanului, dar „și după aceea”, scrie stirileprotv.ro.

Sursă foto: Mediafax

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*