Ultimele stiri

Războiul Băsescu-Ponta continuă. Guvernul sesizează CCR pentru implicarea președintelui în campanie

basescu tricou pmp

Războiul dintre preşedinte şi premier ajunge din nou la Curtea Constituţională. Victor Ponta a anunţat, luni seară, că Executivul va sesiza magistraţii CCR în cazul implicării lui Traian Băsescu în campania electorală.

Acţiunea Guvernului vine după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, Elena Udrea a postat pe un cont de socializare mai multe fotografii cu şeful statului îmbrăcat într-un tricou cu însemnele Partidului Mişcarea Populară.

„Guvernul României va sesiza CCR în sensul următor: trei solicitări – să analizeze existența unui conflict juridic de natură constituțională între Guvern, cel abilitat să organizeze și care răspunde de campania electorală, și Președintele României; să stabileaască dacă acest conflict e cauzat de implicarea lui Traian Băsescu în campania pentru europarlamentare și în campania pentru alegerile pentru Parlamentul României și să pronunțe o decizie prin care să stabilească în mod clar că președintele României și alte categorii de persoane nu au dreptul să facă o campanie”, a anunțat Victor Ponta. „În baza deciziei Curții, vom proceda în consecință”, a completat premierul.

Preşedintele Traian Băsescu nu consideră că a greşit atunci când s-a fotografiat îmbrăcat în tricou cu însemnele electorale ale unui partid. Şeful statului spune că nu a încălcat niciun articol din Constituţie.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*