Ultimele stiri

Războiul dintre consilierii locali PSD și primarul Nicolae Robu continuă! Social-democrații așteaptă scuze publice de la edil

Reacția avută de primarul Nicolae Robu în plenul de marți al Consiliului Local a agitat spiritele în PSD. Social-democrații îi cer edilului să-și ceară public scuze pentru răbufnirea avută adresa lor.

„Așteptăm scuze publice din partea primarului universitar al orașului nostru, cel care este doar invitat la ședințele Consiliului Local Timișoara, cel care trebuie să se obișnuiască cu rolul său executiv și cu faptul că nu este un unic deținător al adevărului”, susține grupul PSD prin vocea consilierului Alfred Simonis

Acesta a ținut și să precizeze ce s-a întâmplat cu bugetul echipei ACS Poli Timișoara.

„Bugetul echipei ACS Poli Timişoara nu a fost redus, aşa cum dezinformează cu bună ştiinţă primarul Nicolae Robu. Printr-un proces democratic numit vot, spre corecta informare a edilului, s-a decis ca o mai mare parte din suma alocată ACS Poli să fie direcţionată către Centru de Copii şi Juniori. Mai concret: echipei ACS Poli îi reveneau 7 milioane de lei. Din aceşti bani, 350.000 erau destinaţi juniorilor, iar noi am decis ca suma să crească până la 1.050.000 lei. Când majoritatea din Consiliul Local Timișoara a luat această decizie, primarul universitar al orașului nostru nu și-a mai reținut în niciun fel limbajul și nervozitatea, a proferat injurii și a amenințat consilieri locali, pe cei care au îndrăznit să judece altfel, să judece mai echilibrat alocarea fondurilor pentru activități sportive”.

În plus, social-democratul acuză și faptul că Primăriea cheltuie nejustificat bani de la bugetul local.

„Tot în cadrul şedinţei Consiliului Local al Municipiului Timişoara de ieri, o parte din colegii consilieri au fost de acord cu propunerea primarului Nicolae Robu şi a secretarului Ioan Cojocari şi au avizat prin vot angajarea unui avocat care să apere instituţia în procesul pe care îl are cu Curtea de Conturi. Mai exact, este vorba despre finanţarea echipei Politehnica Timişoara, în perioada când aceasta aparținea lui Marian Iancu. Am asistat astfel la o nouă regretabilă scenetă, în care un astfel de serviciu se externalizează, urmând să fie plătit din bani publici de către municipalitate, fără o explicație serioasă, fără să se prezinte public motivația gestului. Mai marele Serviciului Juridic, secretarul Ioan Cojocari, este protejat cu bună ştiinţă de către Nicolae Robu în această speţă. Curios este faptul că în situaţii asemănătoare, când municipalitatea s-a văzut nevoită să achite milioane de euro din banii contribuabililor, nu s-a recurs la astfel de acţiuni”, a mai spus Simonis.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*