Ultimele stiri

Războiul împotriva poluatorilor din Timișoara continuă! Robu sesizează personal Garda de Mediu

Nicolae Robu

Primarul Nicolae Robu nu mai tolerează poluarea din oraș și a spus-o răspicat săptămâna trecută! Supărat că mii de persoane trebuie să suporte în fiecare seară mirosuri de nedescris, și în urma plângerilor cetățenilor, primarul s-a decis: sesizează, personal, Garda de Mediu!

În sesizare edilul-șef al Timișoarei le cere celor de la Mediu să facă uz de “toate prerogativele, cunoaşterea şi logistica” de care dispun pentru identificarea poluatorilor, ca mai apoi să se poată lua măsuri împotriva acestora.

“Având în vedere repetatele plângeri ale cetăţenilor Timişoarei privind mirosurile urâte simţite frecvent în atmosfera oraşului în diferite cartiere -Calea Lipovei, Cartierul Soarelui, Calea Buziaşului etc.-, mai ales pe timpul nopţii, vă rog, în calitatea mea de Primar al Municipiului, să faceţi uz de toate prerogativele, cunoaşterea şi logistica de care dispuneţi pentru identificarea neechivocă a poluatorilor, astfel încât să le putem cere, pe bază de probe, să ia măsuri concrete pentru stoparea acestei stări de fapt absolut inacceptabile”, se arată în sesizarea primarului.

La fel ca în cazul firmei Continental, în urma identificării poluatorilor, municipalitatea le va cere un plan scadențiar prin care acestea să demontreze cum poluarea poate fi diminuată sau chiar stopată. În caz că rezultatele nu vor fi vizibile, firmelor respective le se vor ridica autorizațiile de funcționare.

“Facem precizarea că vom solicita respectivilor poluatori să ne prezinte planul de măsuri sub formă de scadenţar, cu obiective reprezentând indicatori măsurabili şi termene precise, iar în cazul -pe care noi nu ni-l dorim!- în care nu o vor face, respectiv în care planul angajat nu va fi respectat, suntem ferm hotărâţi să iniţiem demersurile pentru interzicerea activităţii lor pe raza municipiului Timişoara. Ne interesează să avem investiţii industriale în oraşul nostru, pe care-l vrem cel mai puternic pol economic al euroregiunii noastre, ne interesează locurile de muncă, venituri cât mai mari la bugetul local şi la bugetele centralizate, dar, mai mult decât orice, ne interesează sănătatea timişorenilor şi confortul lor”, mai spune primarul în sesizarea trimisă către Garda de Mediu.

Vă reamintim că primarul Nicolae Robu le-a declarant război celor care poluează orașul, săptămâna trecută când, aflat în zona Soarelui, a fost lovit de un miros neplăcut. Atunci, edilul a încercat să depisteze poluatorul pe cont propriu dar nu a reușit, așa că a cerut ajutorul Direcției de Mediu care a stabilit că mirosul vine de la firma Azur.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*