Ultimele stiri

RĂZBOIUL PALATELOR CU TURNULEȚE: Primarul Robu i-a SCUTURAT pe cei de la Direcția de Urbanism: “Se mișcă cu viteza melcului”

Palat Tiganesc

După ce în vara anului trecut primarul Nicolae Robu dădea ordin ca imobilele construite ilegal să fie luate la puricat, cei de la Direcția pentru Urbanism promiteau trimiterea angajaților pe teren pentru descoperirea neregulilor. La mai bine de jumătate de an de atunci, direcția aflată în subordinea Primăriei a ajuns la un “record” de necrezut. A verificat cincisprezece construcții!

Primarul Nicolae Robu s-a luat cu mâinile de cap când a cerut rezultatele controalelor efectuate de Direcția de Urbanism. În șase luni angajații s-au mișacat cu viteza melcului și au verificat doar cinsprezece clădiri, echivalentul a două clădiri pe lună.

“Sunt nemulțumit de ritmul în care Direcția de urbanism lucrează, așa că le-am atras atenția.  Am dat sarcină directorului Ciurariu.(…) Mă deranjează viteza scăzută. După doi ani și jumătate de lucru cu mine, au viteza melcului. Directorul Ciurariu a zis că e greu de găsit documentele în arhivă, că nu există o arhivare în calculator…”, a afirmat indignat edilul-șef al Timișoarei.

Cu toate acestea, deși din cele cincisprezece case verificate, la șapte au fost descoperite neregului, Direcția de Urbanism a bătut pasul pe loc. Mai exact, deși ar fi trebuit ca după primul avertisment trimis proprietarilor să sesizeze serviciul juridic al Primăriei pentru a putea fi deschise procese în instanță, aceasta a continuat să aplice avertismente, în unele cazuri ajungându-se chiar la câte 4 astfel de înștiințări.

Acum că i-a prins pe angajații Direcției de Urbanism trâgând oarecum chiulul, primarul Nicolae Robu are planuri mari. Promite că va curge cu procese în instanță, dar și că angajații Primăriei se vor apuca cum trebuie de treabă.

“Nimeni nu poate să-și facă de cap în oraș fără a da socoteală, și voi acționa ca atare. Acum vor veni și procesele după această scuturarea a celor care trebuiau să facă asta”, mai spune Robu.

Locuințele descoperite în nelegalitate se află pe străzi precum Demetriade, Frigului, Mătăsarilor, Constantin Micu sau Lorena, toate aparținând unor cetățeni de etnie romă. Aceștia fie au construit casele fără autorizație totală, fie au construit la imobilul inițial turnulețe sau etaje, fără autorizație, desigur.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*