Ultimele stiri

Razie de weekend a poliţiştilor rutieri pe raza întregului judeţ

poliția

În zilele de weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 582 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 317 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute în vederea suspendării 35 de permise de conducere.

În perioada 15 -17 mai a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 14 dosare penale şi au aplicat 582 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 317 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 74 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.
Au fost sancţionaţi şi 58 de pietoni care nu au respectat prevederile legale.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 35 de permise de conducere, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză sau semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric.

De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*