Ultimele stiri

Razii, la Timișoara! Oamenii legii luptă cu evaziunea fiscală

Politie

Acțiune de proporții a polițiștilor timișoreni care vizează combaterea evaziunii fiscale! Aceștia au descins la mai multe societăţi comerciale din Timişoara, în vederea prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu alcool, tutun, produse din carne şi de panificaţie. Sunt vizaţi 40 de agenţi economici şi persoane fizice autorizate.

Astfel, peste 40 de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, sprijiniţi de cei de ordine publică din cadrul secţiilor urbane, acţionează pe raza municipiului Timişoara, efectuând controale la mai mulţi agenţi economici şi persoane fizice autorizate în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale.

Echipele de control verifică respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, concordanţa între stocurile criptice şi faptice, documentele de provenienţă a mărfurilor, respectarea prevederilor legale în întocmirea documentelor fiscale şi contabile, respectarea condiţiilor de depozitare şi comercializare a mărfurilor alimentare, dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea, precum şi situaţia contractuală a angajaţilor.

De asemenea, se verifică respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri, de către echipajele de poliţie rutieră.

La activităţile de control participă şi reprezentanţi ai O.P.C. şi D.S.V.S.A. Timiş.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*