Ultimele stiri

Reabilitarea mai multor drumuri din judeţ va îndatora Timişul cu 200 milioane de lei

Judeţul Timiş ar putea să beneficieze de o reabilitare, în valoare de 200 milioane de lei, a mai multor drumuri. Conform autorităţilor, lucrările vor fi demarate în anul 2014 şi în 2015.

În ultima şedinţă de plen a Consiliului Judeţean Timiş, preşedintele CJT, Titu Bojin, a declarat că a cerut un împrumut în valoare de 200 de milioane de lei de la CEC Bank. Deşi banca a fost de acord cu acordarea acestei sume, Comisia Interministerială nu a aprobat decât 165 de milioane din suma cerută. Acum, Titu Bojin a anunţat că doreşte să ceară încă un împrumut, de 35 de milioane de lei, pentru a întregi suma, iar, de data aceasta, are acordul Comisiei Interministeriale.

Joi, preşedintele CJT a purtat discuţii pe această temă şi cu consilierii judeţeni, pentru ca, mai apoi, să supună la vot dacă se va cere acest împrumut.

Cu toate acestea, discuţiile despre reabilitarea drumurilor au fost destul de tumultuoase şi consilierii PDL şi-au exprimat îngrijorarea referitor la îndatorarea judeţului cu 200 milioane de lei. Mai mult, consilierul judeţean PDL, Alain Rus i-a atras atenţia lui Titu Bojin că atunci când a candidat la președinția CJT, nu a precizat că va cere astfel de împrumuturi.

Titu Bojin a explicat că fără al doilea împrumut: „ce s-ar putea face într-un an, se va face în 10”.

După mai multe discuţii, la momentul votului, proiectul a trecut.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*