Ultimele stiri

Reabilitări la Colterm. Proiectul de „Retehnologizarea sistemului central de termoficare” a fost finalizat

Colterm

Primăria Timişoara a anunţat, astăzi, că lucrările pentru proiectului „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timişoara” au fost finalizate. Aceste lucrări au avut ca scop intrarea în conformitate a Colterm cu normele de protecţia mediului privind emisiile de poluare în aer şi creşterea eficienţei în alimentarea cu căldură urbană.

Acest proiect a fost demarat în mai 2012, după ce Colterm avusese mai multe probleme cu respectarea normelor de mediu şi poluare. Astfel, printr-o investiţie de peste 205 milioane de lei fără TVA, s-a urmărit îmbunătăţirea calităţii factorilor de mediu şi a stării de sănătate a populaţiei, aşa cum a cerut Uniunea Europeană. Din total, suma nerambursabilă este de aproximativ 95 de milioane de lei.

„Pentru acest proiect, care a început în mai 2012, suntem cei mai avansaţi din ţară, practic singurii care am finalizat lucrările, lucru care nu poate să ne aducă decât mândrie”, a afirmat viceprimarul Dan Diaconu.

Acum urmează începerea celei de a doua faze a acestui proiect, prin care se doreşte reducerea pierderilor de pe reţeaua de transport şi distribuţie, pe o suprafaţa de 30 km dintr-un total de 250. Cu toate acestea, nu se ştie când vor începe lucrările propriu-zise.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*