Ultimele stiri

Reacțiile Laurei Codruța Kovesi la acuzațiile lui Bercea Mondial

Șefa Direcției Naționale Anticorupție, acuzată de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, că ar fi primit bani în dosarul în care Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influență, a declarat că procurorii DNA își vor continua activitatea independent. Kovesi a spus că va sesiza CNA în legătură cu anumite emisiuni în care au fost atacați procurorii.

Bercea Mondial a fost adus joi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul în care fiul său, Florin Anghel l-a acuzat pe fratele președintelui Traian Băsescu de trafic de influență.

Prin geamul dubei în care a fost adus, a declarat jurnaliștilor că ar fi dat două milioane de euro pentru a fi scăpat de închisoare. Acesta a spus că în acest caz ar fi implicate preşedinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, şi şefa Direcției naționale Anticorupție, Laura Codruţa Kovesi.

Potrivit evz.ro, Laura Kovesi a declarat că va analiza posibilitatea de a acționa în instanță: „Cu toate că atunci când se fac afirmații mincinoase nu putem să dăm un răspuns imediat, noi uzăm de căile legale și răspundem prin căile legale la astfel de acțiuni defăimătoare. Voi analiza posibilitatea de a acționa în instanță pe cei care fac afirmații mincinoase doar cu scopul exclusiv de a știrbi autoritatea personală și profesională a procurorilor din cadrul DNA, dar și a mea în calitate de procuror șef al acestei direcții. Dincolo de aceste tentative de a intimida activitatea procurorilor și de a denigra activitatea procurorilor, noi o să ne continuăm activ în același ritm cu responsabilitate, independență și cu respectarea legii”.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*