Ultimele stiri

Realizarea Centrurii Nord-Vest a Timișoarei ar putea trece în jurisdicția Primăriei. Cum plănuiește Robu să accelereze lucrările la obiectiv

autostrada

 Primarul Nicolae Robu vrea să scape de traficul infernal provocat de tirurile ce tranzitează Timișoara, de ambuteiajele, dar și de vibrațiile ce afectează clădirile, provocate de acestea. Tocmai de aceea plusează totul: vrea ca Centrura de Sud să fie prinsă în master plan, dar are și o nouă soluție pentru impulsionarea realizări Centrurii de Nord a orașului. Mai exact, dacă proiectul e eligibil pe fonduri europene, primarul Nicolae Robu vrea să ceară trecerea realizării obiectivului din jurisdicția Guvernului, în cea a Primăriei.

Pentru că cea mai mare parte din tronsonul ce urmează să se numească Centrua de Nord-Vest a Timișoarei se află pe teritorului urbei de pe Bega, primarul Nicolae Robu vrea să realizeze el obiectivul. Așa, spune el, va fi mult mai curând gata, decât dacă ar lăsa Guvernul să se ocupe de el. Totuși, municipalitatea nu are suficienți bani să finanțeze un astfel de proiect, așa că acesta ar putea trece în jurisdicția Primăriei Timișoara doar dacă va fi eligibil pe fondurile europene din exercițiul financiar 2014-2020.

“Am avut o discuție cu domnul director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timiș legată de Centura de Nord-Vest a Timișoarei, dar și de cea de Sud. În privința centrurii de Sud am convenit să continuăm demersurile pentru includerea ei în master-plan și pentru găsirea unor modalități de finanțare, fiind inacceptabilă lăsarea proiectului pentru 2017. Implementarea oricum va lua cam doi ani și e greu să ne împăcăm cu ideea că până în 2020 vom rămâne fără centrură. Ne-am axat mai mult pe centrura de Nord. Am analizat mai multe astepte tehnice, oprindu-ne asupra faptului că este vorba de un traseu de 13,2 km, situat în cea mai mare parte pe teritoriul Timișoarei. Valoarea estimată este de 45 milioane de euro. În această situație mă gândesc foarte serios să solicit transferul acestui obiectiv în jurisdicția Primăriei Timișoara. Aștept să văd specifcațiile pentru programele europene pe finanțarea 2014-2020 și dacă ar fi aplicabil, atunci cred că ar merita să facem acest pas și să aducem acest obiectiv în jurisdicția Primăriei”, spune primarul Nicolae Robu.

Aceast tronson de centură presupune și realizarea a patru pasaje și a unui nou pot peste Bega, mai anunță primarul Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*