Ultimele stiri

Record de spectatori, la Teatrul Maghiar de Stat din Timișoara

teatrul maghiar de stat timisoara

Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” a produs în stagiunea 2013/2014, recent încheiată, șapte noi montări și a reluat opt dintre cele mai apreciate producții ale sale din sezoanele precedente.

Mai mult, în stagiunea 2013/2014, Teatrul Maghiar ”Csiky Gergely” din Timișoara a avut nu mai puțin de 13 242 de spectatori, dintre care circa 500  au venit să vadă, la Budapesta, ”Operă țărănească” (”Parasztopera”). Acesta este, de altfel, și spectacolul care deține recordul de public al actualei stagiuni: 2597 de spectatori.  Gradul de ocupare a sălii Teatrului Maghiar reprezintă și el un record:  89,9%.

Unul dintre cele mai importante momente ale stagiunii a fost Festivalul Euroregional TESZT, care în ediția 2014  a propus   17 spectacole,  jucate cu casa închisă, și alte 14 evenimente adiacente (concerte,  lansare de carte, work-shop, expoziții), vizionate de 2157 de spectatori.

Stagiunea 2014/2015 are premise excepționale, căci la Teatrul Maghiar ”Csiky Gergely” din Timișoara vor monta regizorii  Silviu Purcărete, Radu Afrim,  Kokan Mladenovic (Serbia) și Katarzyna Raduszewska (Polonia), transmit reprezentanții Teatrului Maghiar de Stat din Timișoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*