Ultimele stiri

Rectorul Universității de Vest din Timișoara: „Complexul Studențesc se degradează de la o săptămână la alta”

marilen pirtea

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, se declară, din nou, îngrijorat vizavi de modul în care se degradează Complexul Studențesc de la o săptămână la alta. „Spații verzi devin parcări auto improvizate, trotuare sunt “înghițite” de tarabe cu pretenții de restaurant, iar infrastructura din zonă nu are la bază un plan de dezvoltare pe termen mediu și lung”, anunță Marilen Pirtea, care mai precizează faptul că, atenția acordată de foarte mulți ani încoace campusului universitar nu are cum să mulțumească pe nimeni. Astfel, „asistăm la o degradare constantă a unui areal care nu a beneficiat de o strategie de dezvoltare a infrastructurii și facilităților”, spune rectorul UVT.

Marilen Pirtea mai precizează că Timișoara trebuie să rămână atractivă pentru viitorii studenți, pentru a putea concura cu alte centre universitare, iar un campus universitar în degradare poate fi un impediment și în atragerea de studenți străini. “Universitatea de Vest a reușit atragerea unui număr important de studenți străini. Însă, pentru a face mai mult, printre facilitățile pe care aceștia le accesează trebuie să se numere și un campus studențesc modern, adaptat la nevoile lor, dar și la ceea ce «concurența» Timișoarei are de oferit. Riscăm, fără un plan dedicat modernizării Complexului studențesc, ca orașul să nu mai fie unul competitiv și atrăgător nici pentru tinerii români, nici pentru cei din afara țării. Cartea de vizită a Timișoarei este cea de oraș universitar, însă, în acest moment, ea este pătată de ceea ce cu greu se mai poate numi Complex Studențesc”, crede Marilen Pirtea.

Universitatea de Vest își exprimă întreaga deschidere către autoritățile administrative în vederea oferirii de sprijin în elaborarea unui plan de dezvoltare a campusului universitar. În Complexul Studențesc, universitățile nu au drept de administrare decât asupra căminelor și a unui metru de la zidurile acestora.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*