Ultimele stiri

Rectorul Universității de Vest din Timișoara i-a convins pe guvernanți. Ce se va întâmpla cu programul „Primul job”

marilen pirtea

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, aducea în atenția publică, în urmă cu două săptămâni, o propunere de sprijinire a tinerilor în una dintre cele mai deranjante probleme de care se lovesc, dificultatea găsirii unui loc de muncă la finalizarea studiilor. Marilen Pirtea făcea referire la un program național întreprins la nivel de guvern, de tipul „Prima casă” și „Prima mașină”, prin care tinerii să fie cuprinși pe piața muncii.

În urma celor mai recente declarații guvernamentale privind o asemenea inițiativă, Marilen Pirtea își exprimă interesul, dar și speranța ca aplicarea acesteia să răspundă celor mai mari nevoi ale tinerilor. „Am primit cu interes declarațiile din mass-media ale Ministrului Fondurilor Europene Eugen Teodorovici, conform cărora un asemenea program va fi lansat luna viitoare în România. Îmi exprim speranța, așa cum am declarat și zilele trecute, ca acest program să respecte un cadru contractual cu limite salariale convenabile, plus o legătură directă între competențele tinerilor și locul de muncă oferit, a nu ajunge să ne trimitem tinerii în domenii care n-au nicio legătură cu ceea ce au studiat în școală“, spune Marilen Pirtea.

Mai mult, rectorul UVT subliniază importanța pe termen lung a unui cadru național prin care să fie sprijiniți tinerii în căutarea unui loc de muncă la ieșirea de pe băncile școlii. „Realizat așa cum trebuie, un asemenea program ar trece mai departe de stimularea creditării și a consumului. Proiectul ar produce rezultate pozitive pe termen mediu și lung, cu beneficii în numeroase segmente ale economiei, de la scăderea costurilor cu șomajul, la dinamizarea unei piețe a muncii, elegant spus, complicată”, este de părere Marilen Pirtea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*